Gå direkt till innehåll

Ämnen: Vetenskap, teknik

Nu råder totalförbud för fluorvallor i skidlopp som är sanktionerade av Internationella Skidförbundet och Svenska Skidförbundet. Regeln omfattar samtliga 14 lopp under Vasaloppets vintervecka 2024 och gäller både elitåkare och motionärer.

Så testas deltagarnas skidor för fluorvalla under Vasaloppets vintervecka 2024

Nu råder totalförbud för fluorvallor i skidlopp som är sanktionerade av Internationella Skidförbundet och Svenska Skidförbundet. Regeln omfattar samtliga 14 lopp under Vasaloppets vintervecka 2024 och gäller både elitåkare och motionärer. Slumpvisa kontroller kommer att utföras vid start och i mål, och möjligheten att testa skidorna inför loppen kommer att erbjudas.

Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

​Tidigare statistik från genomförda Vasalopp, rörelseanalys och individuella taktiktips. Nu introduceras Racefox Vasaloppet, en unik, mer utvecklad digital tjänst som ska hjälpa skidåkare att nå nya höjder i fäders spår.

Vasaloppet 2015 direktsänds i hela världen – här är alla sändningstider

Vasaloppet 2015 direktsänds i hela världen – här är alla sändningstider

På söndag 8 mars direktsänds Vasaloppet av SVT för 38:e gången. Även ett tiotal andra TV-bolag direktsänder loppet. Dessutom kan loppet ses fritt över hela världen på Swix Ski Classics och YouTube. Ett jubileum kan också noteras: Dåvarande Radiotjänst, med Sven Jerring som reporter, direktsände från Vasaloppet i radio första gången på dagen för 90 år sedan, den 8 mars 1925!

Vasaloppet lanserar App Challenge

Vasaloppet lanserar App Challenge

Har du en app-idé som kan hjälpa smartphoneanvändare att få ut mer av sin Vasaloppsupplevelse? Kanske en app som gör det lättare att valla skidorna eller en som kombinerar tävling och välbefinnande? Då kan du delta i app-tävlingen som handlar om hur Vasaloppet kan bli en del av det uppkopplade samhället.