Gå direkt till innehåll
Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

Pressmeddelande -

Unik digital tjänst ger snabbare skidtur till Mora

Tidigare statistik från genomförda Vasalopp, rörelseanalys och individuella taktiktips. Nu introduceras Racefox Vasaloppet, en unik, mer utvecklad digital tjänst som ska hjälpa skidåkare att nå nya höjder i fäders spår.

I fjol lanserades en helt ny typ av digital träningstjänst för längdskidåkare, WeMeMove. I år har tjänsten utvecklats ytterligare och även bytt namn. Racefox Vasaloppet är en svensk träningsinnovation som bygger på forskning från bland annat KTH och SICS Swedish ICT och är ett strategiskt samarbete mellan Vasaloppet och Racefox som hjälper användaren att nå nya mål i fäders spår.
– Att kunna lansera en världsunik tjänst för träning baserad på spetsforskning inom artificiell intelligence och djup kunskap om längdskidåkning tillsammans med Vasaloppet är otroligt spännande, säger professor Christer Norström, en av grundarna av Racefox.

Konkret innebär tjänsten att Vasaloppet och Racefox erbjuder fördjupade analyser av tidigare Vasalopp och historisk data med jämförelse mellan olika år samt personligt träningsupplägg baserat på mål och förmåga. Tjänsten består av en app och ett så kallat smartbelt med inbyggda rörelsesensorer. Systemet läser av bålens acceleration och därefter analyseras data i din mobil som kan avgöra vad du gör och hur du gör rörelsen.
– Med erfarenhet från mängder av åkare och miljontals diagonal- och staktag analyseras datan sen till konkreta råd anpassade för just dig. Racefox tar fram den träningsvolym som behövs för att du ska nå det mål som du satt utifrån din egen ambitionsnivå, säger Christer Norström.

– För oss är det viktigt att ligga i framkant och kunna erbjuda våra deltagare de absolut bästa förutsättningarna för att delta i Vasaloppet och underlätta för dem att nå sina personligt uppsatta mål. Racefox Vasaloppet är en spännande och innovativ produkt och vi ser fram emot att se hur den kommer att tas emot av våra deltagare, säger Jon Svensson, marknadschef vid Vasaloppet.

Läs mer www.racefox.se/sv/RacefoxVasaloppet

Kontaktpersoner:
Magnus Jonsson vd Racefox, 070-322 75 78 magnus@racefox.se
Jon Svensson, marknadschef Vasaloppet, 072-553 31 90 jon.svensson@vasaloppet.se

Ämnen


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Relaterat innehåll

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.