Gå direkt till innehåll

Regioner: Dalarna

Snöpremiär på Mora skidstadion fredag 11 november 2022.

Snöpremiär på Mora skidstadion fredag 11 november

Planen var skidpremiär under Allhelgonahelgen men det milda vädret ställde till det. Istället börjar den sparade snön från i fjol läggas ut på Mora skidstadion nu på måndag den 7 november och om väderprognosen håller i sig kan alla vinterlängtande skidåkare sikta in sig på snöpremiär i Mora fredag 11 november.

Snabb upplaga av Ungdomscykelvasan 2022

Snabb upplaga av Ungdomscykelvasan 2022

Svensk ungdomscykling är het. Det konstaterade expertkommentatorn Anders Ekh i morse när deltagarna i Ungdomscykelvasan släpptes i väg från Oxberg. I strålande sol och på torr bana blev det, som väntat, ett mycket snabbt lopp. Redan efter knappa 58 minuter var de äldsta killarna i mål i Mora.

Vasaloppets nya lopp, Trailvasan 10 har premiär under sommarveckan 2021, fredag 20 augusti.

Nytt lopp – premiär för Trailvasan 10 i augusti 2021

Ett kvällslopp med start och mål i Mora, öppet för alla som vill prova på att springa i fäders spår. Mycket stig, tekniskt underlag och backar i solnedgång. Så ser upplägget ut för Trailvasan 10, Vasaloppets allra nyaste lopp. – Med Trailvasan 10 ger vi ännu fler chansen att uppleva känslan av att gå i mål i Mora, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

Regeländring i Nattvasan – som nu ingår i Vasaloppstrippeln

​Nu är det klart att både Nattvasan 90 och Nattvasan 45 från och med Vasaloppets vintervecka 2020 får räknas in som ett av delmomenten i Vasaloppstrippeln 90 och Vasaloppstrippeln 45. Med anledning av detta är det inte längre tillåtet att dra varandra framåt med ett rep, så kallad repning, i Nattvasan där deltagarna åker tillsammans i tvåmannalag.

Ramudden ny värd för populära Stafettvasan

Ramudden ny värd för populära Stafettvasan

Nu har Vasaloppet och Ramudden AB tecknat ett nytt partneravtal för Stafettvasan, som innebär att Ramudden går in som värd för det populära skidloppet där ett femmannalag delar på den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora.