Gå direkt till innehåll
Olof Röhlander kommer till Vasaloppet Business Forum 2018. Foto: Pontus Höök
Olof Röhlander kommer till Vasaloppet Business Forum 2018. Foto: Pontus Höök

Pressmeddelande -

Olof Röhlander till Vasaloppet Business Forum

”Kom i mål och ha kul på vägen!” Det skulle kunna vara alla skidåkares devis, men det är också rubriken på årets upplaga av Vasaloppet Business Forum som äger rum i Mora torsdag den 1 mars, i samband med Vasaloppets vintervecka 2018. Föreläsare i år är Olof Röhlander, tidigare framgångsrik bordtennisspelare, som har skrivit boken ”Det blir alltid som man tänker” och uppföljaren ”Bli en vinnarskalle”. Han har flera gånger utsetts till årets talare och kommer att ge åhörarna ”smarta vallatips att ta till när livet känns lite bakhalt”.

Så vem är Olof Röhlander? En del av resan mot det Olof Röhlander gör i dag förklaras av en tolv år lång bordtenniskarriär, med bland annat ett SM-silver i lag med Falkenbergs BTK år 1995. Säsongen med världsmästaren Stellan Bengtsson som tränare formade Olofs attityd till livet. Stellan menade att det inte är förrän du gör något fullt ut som det händer något av verkligt värde. Ska du göra det du sagt att du vill, så gör det till varje pris. Låt det kosta, menade han.

Den mentala träningen blev nästa sak som Olof tog sig an. Det skedde när han valde att gå en utbildning till Licensierad Mental Tränare på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro, där Fil Dr Lars-Eric Uneståhl är rektor. Han blev snabbt både en vän och en mentor som hjälpte Olof omsätta kunskap till kompetens och teori till färdighet. Plötsligt kunde Olof sätta ord på alla tankar och idéer han burit med sig genom åren.

Efter att sett coachen Kjell Enhager hålla ett lysande föredrag som var både roligt, inspirerande och lärorikt bestämde sig Olof för ett nytt barriärbrytande mål. Det var att han en dag skulle bli så bra på att hålla föredrag att han kunde nå fram till människor på ett liknande vis.

År 2010 kom debutboken ”Det blir alltid som man tänkt sig” och efter det har tre andra böcker runnit genom Olofs fingrar. Att bli författare gick inte ens att drömma om tidigare, än mindre uppleva, men nu är det yrket sedan flera år en väsentlig del av Olofs liv.

Vad handlar Olof Röhlanders föreläsning om? I Olofs nya föreläsning ”Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda” beskrivs njutandets konst på ett nytt och annorlunda sätt. Olof Röhlander vänder upp och ner på invanda föreställningar och förklarar varför man inte ska ta dagen som den kommer. Det handlar om att fokusera på det som faktiskt finns istället för på det som saknas. Att låta sinnesintrycken påverka upplevelser i högre utsträckning. Att finna njutning även i motgångar. Det kan bli en livsfilosofi som man ständigt utvecklar. Ett förhållningssätt som gör att du lyckas njuta i de mest oväntade sammanhang. Konsten att njuta av livet ger massor av spännande infallsvinklar på en av livets stora frågor.

FAKTA/ Vasaloppet Business Forum 2018
Torsdag 1 mars, kl 07.00–10.30 (frukost och mingel 07.00–08.00, programmet börjar 08.00) i Restaurangen, Vasaloppsmässan i Mora.
Talare: Olof Röhlander. Övriga: Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet; Anna Hed, kommunalråd i Mora kommun; Annethe Andersson, processledare i Regionstad Mora.
Konferencier: Caroline Smitmanis Smids.


Vasaloppet Business Forum arrangeras av Vasaloppet och Mora kommun.

OBS! (Ingen föranmälan. Både frukosten och föreläsningen är kostnadsfri.)
Medias representanter är varmt välkomna!

Vad händer mer under Vasaloppets vintervecka 2018? Se vår kalender:

http://www.vasaloppet.se/program/vasakalendern

Pressfoton, Olof Röhlander: http://olofrohlander.se/pressmedia

FAKTA/ Platser kvar till Vasaloppets vintervecka 2018:
Det finns fortfarande startplatser kvar förutom i de tre lopp som är helt fulltecknade: Stafettvasan, Nattvasan och Vasaloppet.

Mer fakta i Vasaloppets Faktaguide 2018:
http://www.vasaloppet.se/faktaguide


Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2018
Fre 23 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 24 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 25 feb: Ungdomsvasan. 9/19 km Start Eldris/Hökberg
Sön 25 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen.
Mån 26 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 27 feb: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 2 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen. (FULLT 171220)
Fre 2 mar: Nattvasan. 90 km. Tvåmannalag. Start Sälen. (FULLT 170319)
Lör 3 mar: Blåbärsloppet. 9 km. Start Eldris.
Sön 4 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (FULLT 170319)

Vasaloppets sommarvecka 2018
Fre 10 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 10 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen, Sälen
Lör 11 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen
Sön 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder är för fri publicering.

För mer information


Camilla Sandy, pressansvarig
070-384 95 00
camilla.sandy@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?
www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen


Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,4 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.