Gå direkt till innehåll
Vasaloppet vann över Idol

Pressmeddelande -

Vasaloppet vann över Idol

Vasaloppet fick på tisdagskvällen ta emot Sponsrings- & Eventföreningens hedersutmärkelse ”Gyllene Hjulet 2011” vid den gala och prisutdelning som hölls på Stockholm Waterfront. Vasaloppet vann kategorin Årets rättighetsinnehavare.

Gyllene Hjulet är sponsrings- och evenemangsindustrins hedersutmärkelse och delades ut av Sponsrings- & Eventföreningen för 14:e året i rad. Vid galan utsågs 2010 års bästa svenska sponsrings- och eventprojekt. Priserna delades ut i sju olika kategorier ”till företag och organisationer som på ett kreativt och effektivt sätt utnyttjat sponsring och event för att nå sina kommunikativa och affärsmässiga mål”.

Motiveringen:
Vasaloppet vann kategorin Årets rättighetsinnehavare och juryns motivering löd: ”Cykla, springa, gå, åka skidor – och heja på! En av våra mest välkända och folkkära idrottstävlingar borrar ner stavarna djupt i den dalska myllan och sprintar outtröttligt vidare in i 2000-talet. Med historien som grund engagerar man såväl sponsorer som deltagare i kreativa och nyskapande aktiviteter som lever hela året. Vi älskar Vasaloppet för förmågan att förnya sig utan att förlora den egna identiteten.”

– Utmärkelsen betyder otroligt mycket och är ett erkännande för den strategi och långsiktighet vi haft i de senaste årens sponsorarbete, säger Anna Hanspers som är Vasaloppets sponsor- och försäljningschef. Fokus har varit att stötta aktivering och skapa en stark sponsorstruktur med rätt partners. Den nära dialogen utvecklar våra arrangemang, vår kommunikation och tillsammans stärker vi varandras varumärken. Det är även en bekräftelse på arbetet med att utveckla Vasaloppets arrangemang, organisation och varumärke generellt.

Vasaloppet har gått från att vara ett skidlopp mellan Sälen och Mora till en året-runt-arrangör med både vinter- och sommararrangemang. En framgångsrik utveckling som är ett exempel på det som varumärkesexperter kallar för en brand extension, alltså en utvidgning av varumärket Vasaloppet.

– Bakom framgången för Vasaloppet ligger ett strategiskt arbete med att förnya och kommunicera utan att göra avkall på våra kärnvärden. Vi utgår från vår arena där allt sker och med utgångspunkt från drömmen, utmaningen och äventyret i att delta i våra arrangemang. Effekten är att Vasaloppet kanske idag är Sveriges största friskvårdsprojekt, menar Anna Hanspers.

Övriga nominerade i kategorin Årets rättighetsinnehavare var: ATG för ATG Sommartravet (Byrå: S&B); Stockholms filmfestival; Svenska handikappidrottsförbundet & Sveriges paralympiska kommitté för Lag Paralympics (Byråer: John Petersen AB och JKL Group); TV4-gruppen för Idol 2010.

Bildtext: Vasaloppets kvartett som tog emot utmärkelsen Gyllene Hjulet, fr v: Eva Hörwing, Monica Eriksson, Anna Hanspers, Malin Flink Eldh.

OBS!! Högupplöst bild från utdelningen:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/view/vasaloppet-vann-gyllene-hjulet-2011-72561

Övriga vinnare av Gyllene Hjulet 2011
Årets bästa sponsring: JJP/Aegis, Santa Maria, Vizeum och Fredag för Santa Maria Melodifestivalen 2010
Årets samhällsengagemang: Gyro, Järfälla tjejjour/1000 möjligheter och Spotlight PR för Bordellen i Almedalen
Årets event B2B: Senti för The Breakfast Qlub
Årets event B2C: Lowe Brindfors, Golin Harris, Unilever och Art'n Dito för Milda – Tomtens pepparkaksfabrik
Årets interna event: Springconf och Grant Thornton för Kunskapsveckan med Get Together
Årets mest kreativa lösning: Gyro, Järfälla tjejjour och Spotlight PR för Bordellen i Almedalen
Förutom de sju hjulen delade juryn ut ett specialpris, till Skandia och satsningen ”Idéer för livet”.

För mer information om Gyllene Hjulet och om de vinnande bidragen, se www.gyllenehjulet.se

OBS!! Högupplösta bilder från Vasaloppets olika lopp finns i listningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Anna Hanspers, Sponsor- och försäljningschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 02
Mobil: 070-303 44 92
E-post: anna.hanspers@vasaloppet.se

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press
vasaloppet.se i mobilen: SMS:a VASA MOBIL till 72777

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.