Gå direkt till innehåll
Vasaloppet och SVT till 2016 = Sant

Pressmeddelande -

Vasaloppet och SVT till 2016 = Sant

Sverige står i vinterskrud och i princip hela landet är snötäckt. Då passar Sveriges Television och Vasaloppet på att manifestera sitt långa och framgångsrika samarbete i ett nytt avtal som sträcker sig till 2016.

Vasaloppet är så mycket public service det kan bli. Historia, idrottshistoria, kultur och idrott på elit- och breddnivå. Det värmer gott i vinterkölden att vi kunnat säkra Vasaloppet för lång tid framåt. Därmed fortsätter vi att förvalta en fin tradition och bidrar till att evenemangen kring Vasaloppet kan fortsätta sin smått otroliga utveckling, säger SVT:s sportchef Per Yng.

Vasaloppet direktsändes för första gången i tv 1966. Till glädje för miljoner tv-tittare säkerställer det nya avtalet att Vasaloppet fortsätter att vara direktsänt under minst sex år framåt. Ett långsiktligt samarbete gör det också möjligt att utveckla produktionen och på sikt också utöka sändningarna från Vasaloppets olika arrangemang.
SVT:s intresse och ambition med sändningarna från Vasaloppet och våra arrangemang känns fantastiskt bra. Tillsammans med en tv-sändning i världsklass har Vasaloppet blivit en fantastik inspiratör för motion och hälsa, säger Jonas Bauer, vd för Vasaloppet.

Vasaloppet, tillsammans med sändningarna i SVT:s Vinterstudio och svenska skidframgångar, gör att längdskidåkningen är på väg att växa sig större än någonsin. Vasaloppets vintervecka, med nio olika lopp på tio dagar, hade 2010 hela 57.000 anmälda. Med drygt två månader kvar till 2011 års vintervecka har redan 45000 anmält sig.

Med tiotusentals skidåkare, deltagare och besökare i Mora så satsar SVT också på att möta tittarna genom att vara på plats under hela evenemangsperioden. Allt från Bollibompa till SVT:s meteorologer kommer att finnas i Vasaloppsmässan.

Vasaloppet ingår också i den nya internationella tv-satsningen Ski Classics som består av sex klassiska långlopp på skidor i Europa. Loppen går i klassisk stil och är minst 50 km långa, med Vasaloppets 90 km som det allra längsta. Kombinationen av elit- och amatörutövare är unik för Ski Classics och varje lopp blir till en folkfest, både live på plats och live i tv-rutan.

Skidfesten kan börja!

OBS!! Högupplösta bilder från Vasaloppet finns här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Jonas Bauer, VD Vasaloppet
Mobil: 070-635 65 66
E-post: jonas.bauer@vasaloppet.se

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Newsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.