Gå direkt till innehåll
Vasaloppet och Dagens Industri inleder nytt samarbete

Pressmeddelande -

Vasaloppet och Dagens Industri inleder nytt samarbete

Dagens Industri blir ny mediepartner till Vasaloppet i ett samarbete som sträcker sig från och med januari 2018 till och med Vasaloppets 100-årsjubileum år 2022.
– DI blir en viktig aktör i vår mediepartnerfamilj och en betydelsefull kanal i arbetet att nå våra långsiktiga målsättningar och öka kännedomen om Vasaloppet, sommar som vinter, säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.


2017 lockade närmare 100 000 anmälda deltagare till något av loppen under Vasaloppets vintervecka respektive sommarvecka. Om bara två veckor är det dags igen för vinterns arrangemang som bland annat innefattar världens största skidlopp för kvinnor (30-årsjubilerande Tjejvasan), världens största skidstafett (Stafettvasan), världens största nattskidlopp (Nattvasan) och världens största långlopp på skidor (det 94:e Vasaloppet).

– Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så traditionsfyllt och etablerat varumärke som Vasaloppet. Våra läsare är mycket intresserade av hälsofrågor och är dessutom relativt tävlingsinriktade. Överlag finns det ett stort och folkligt intresse att följa Vasaloppets arrangemang, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling.

– DI:s läsare är en viktig och spännande målgrupp för oss och vi ser att det här samarbetet innebär stora utvecklingsmöjligheter för båda parter. Framför allt i den digitala marknadsföringen där vi båda ligger långt fram redan i dag, säger Lena Hermansson.

Många företag satsar i dag främst på Vasaloppets olika stafettlopp, både av hälsoskäl och för att skapa sammanhållning inom organisationen. Till Stafettvasan den 2 mars, kommer över hälften av de 2 400 anmälda lagen från företagsvärlden. Störst är Volvo Cars och Ramirent med 40 anmälda lag vardera. Även Bonnierkoncernen, där Dagens industri ingår, ligger i topp med 35 anmälda lag. På sommaren finns både Vasakvartetten, en löparstafett med fyramannalag, och Vasastafetten, en löparstafett med tiomannalag, som är populära bland företag och andra organisationer.

– Vi ser en stor medvetenhet bland Dagens industris läsare om vikten av att ta hand om både sin hälsa och kopplingen till företagets mående och hur viktiga dessa faktorer är för att nå framgång både privat och yrkesmässigt. Vi kommer att fortsätta följa och bevaka näringslivet i de olika loppen under Vasaloppets arrangemang, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri och ansvarig för redaktionens samarbeten med Vasaloppet.

Mer om Dagens industri
Dagens industri grundades 1976 och är Nordens största affärstidning. Mediehuset gör Sveriges viktigaste och bästa ekonomijournalistik både på bredden och på djupet och levererar varje dag affärsnytta till näringslivets beslutsfattare. Di täcker hela landet och har förutom centralredaktionen i Stockholm journalister på tio orter från Luleå i norr till Malmö i söder. Dagens industri består av papperstidningen, nyhetssajten di.se, tv-kanalen Di TV, magasinen Di Weekend och Di Dimension samt sajten Di Digital och databasen Nordic Tech List. Dagens industri ägs av Bonnier AB och ingår i Bonnier News.
www.di.se


Kontaktpersoner:
Lena Hermansson, sponsorchef Vasaloppet: 070–303 40 92
Lotta Edling, chefredaktör Dagens Industri 08–57 36 50 70
Jonas Jonsson, redaktionschef Dagens industri, 08–57 36 51 49

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2018
Fre 23 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 24 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 25 feb: Ungdomsvasan. 9/19 km Start Eldris/Hökberg
Sön 25 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen.
Mån 26 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 27 feb: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 2 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen. (FULLT 171220)
Fre 2 mar: Nattvasan. 90 km. Tvåmannalag. Start Sälen. (FULLT 170319)
Lör 3 mar: Blåbärsloppet. 9 km. Start Eldris.
Sön 4 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (FULLT 170319)

Vasaloppets sommarvecka 2018

Fre 10 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 10 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen, Sälen
Lör 11 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen
Sön 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder är för fri publicering.

För mer information

Camilla Sandy, pressansvarig
070-384 95 00
camilla.sandy@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?
www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen


Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,4 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.