Gå direkt till innehåll
Vasaloppet Business Forum – hälsa och livsstil i centrum för affären

Pressmeddelande -

Vasaloppet Business Forum – hälsa och livsstil i centrum för affären

Vasaloppet är en stor mötesplats. Utöver de 50 000 åkare som är på plats kommer besökare från olika delar av regionen och övriga delar av Sverige. Fokuset är stort på skidåkning, motion och hälsa. Samtidigt är det en ypperlig plattform att samlas och nätverka. Därför arrangeras Vasaloppet Business Forum torsdagen den 4 mars 2010 i Mora Parken.

Vasaloppet Business Forum erbjuder möjligheter för samarbetspartners till Vasaloppet, regionala företag, företag som ska delta i StafettVasan och alla andra som är intresserade att ta del av en hel dag med nätverkande och inspiration. Antal deltagande företag i årets StafettVasa har ökat markant från förra året vilket visar att fokus och intresse kring hälsa blir allt viktigare.
– Vi vill skapa en mötesplats för näringsliv och samhälle under Vasaloppets vintervecka och lyfta medarbetarnas balans och välmående som en viktig del i företagets framgång. Då StafettVasan går av stapeln den 5 mars har deltagande företag möjlighet att förena nytta med nöje, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer.

Vasaloppet Business Forum börjar med Näringslivsrådets frukostmöte och fortsätter med inspirerande föredrag och samtal med fokus på hälsa och livsstil kopplat till affären.

Wajrum bjuder på en föreläsning med Pernilla Cedergren som berättar om Scania och deras framgångsrika arbete med lean och hur det utvecklas genom människor. Ett bra hälsoarbete på arbetsplatsen resulterar i hälsosamma medarbetare och bidrar till minskad korttidssjukfrånvaro, ökad arbetseffektivitet, ökad kvalitet på utfört arbete, ökat arbetstillfredsställelse samt ökad gemenskap.

Efter Wajrums föreläsning och i övriga pauser under dagen kan man besöka Vasaloppet Business Forum företagsmässa för att nätverka. Där möter man medlemsföretag från Wajrum, Företagarna samt partners till Vasaloppet Business Forum.

Moderatorn Jens Lind leder eftermiddagens program och det blir spännande föredrag och samtal med bland andra Sveriges Olympiska Kommittés vice ordförande Tomas Gustafson, före detta elitfriidrottarna Maria Akraka och Peter Häggström samt friskvårdsekonom Patricio Riquelme om vilken roll hälsa kan spela för affären.

Dagen avslutas med middag och underhållning av Fredrik Swahn i Vasaloppsmässan. Årets företagare 2009, Gesäll- och Mästarbrev kommer där att premieras av Företagarna i samarbete med Mora kommun.

Vasaloppet Business Forum arrangeras i samarbete med Wajrum, Mora Kommun, Företagarna och Mora Parken.

Läs mer om Vasaloppet Business Forum 2010:
http://brandspot.evitbe.se/vasaloppetbusinessforum
och även
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/kringarrangemang/kringarrangemang_vinter/businessforum_20100204

Media
Mediarepresentanter är också välkomna till Vasaloppet Business Forum och kan kontakta Malin Flink Eldh om de önskar närvara under dagen!

Fria högupplösta pressbilder på Jens Lind, Tomas Gustafson, Maria Akraka och Peter Häggström finns att hämta här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

För mer information:
Malin Flink Eldh, sponsoransvarig Vasaloppet:
Mobil: 070-751 10 60
E-post: malin.eldh@vasaloppet.se

Jonas Bauer, VD Vasaloppet.
Tel: 0250-392 24. Mobil: 0706-35 65 66
E-post: jonas.bauer@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se

Wajrum:
www.wajrum.se

Företagarna
www.foretagarna.se

Mora kommun
www.mora.se

Vasaloppets pressrum hos Newsdesk:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.