Gå direkt till innehåll
Vasaloppet 2018 flyttar in i tunnelbanan

Pressmeddelande -

Vasaloppet 2018 flyttar in i tunnelbanan

Det är inte på grund av den senaste veckans kyla i Dalarna som Vasaloppet nu flyttar in i kollektivtrafiken i Stockholm, utan tack vare Vasaloppets samarbete med Clear Channel som jobbar med utomhusreklam i stadsmiljö.

På söndag förmiddag den 4 mars, från cirka klockan 11.30 och en timme framåt, kommer ett tiotal digitala stortavlor runt om i tunnelbanan i Stockholm att visa dramatiken och upplösningen av det 94:e Vasaloppet. Via direktlänk från Mora kan resenärerna i tunnelbanan följa elitåkarnas målgång under den klassiska målportalen.
– Miljoner har följt loppets upplösning hemma i TV-sofforna genom åren. Nu kan de göra det på plats rakt in i kollektivtrafiken i huvudstaden. Det känns jättekul att vi kan bjuda tusentals resenärer i tunnelbanan på den här upplevelsen så de kan dela den med oss, säger Jon Svensson, Vasaloppets marknadschef.

Vasaloppet har under de senaste åren satsat på en digital utveckling av sina informationstjänster och har inför årets vintervecka lanserat en egen hemsida, vasaloppet.tv, där loppen sänds live via kameror längs med spåret. Detta i kombination med egna satsningen på en studio och reportage längs med skidspåret i Hökberg har varit ett mycket lyckat och uppskattat inslag av de som följer Vasaloppets skidlopp via sina smartphones och datorer.

Planeringen för den här sändningen har gått fort. Det var i december som Vasaloppet och Clear Channel inledde diskussionerna och sedan dess har det gått fort till en konkret lösning.
– Vi skickar ner en livefeed från vår egen sändning från vår fasta målgångskamera i målområdet och Clear Channel löser resten, säger Jon Svensson.

Clear Channel har gjort motsvarande sändning av livevent tidigare och är vana att hitta lösningar för sina partners. Bland annat har resenärerna i tunnelbanan kunnat följa löptävlingen Tunnel Race live på digitala stortavlor.
– Vi är glada att kunna göra den här insatsen tillsammans med Vasaloppet och att vi återigen kan visa att vi kan använda våra skärmar på ett flexibelt och dynamiskt sätt. Vasaloppet är ett av landets mest kända idrottsevenemang och förhoppningsvis kommer stockholmarna uppskatta den här överraskningen och stanna till och följa sändningen på plats, säger Fredrik Lamotte som är Skandinavisk sälj- och marknadsdirektör hos Clear Channel.

Ännu mer fakta om Vasaloppet 2018 finns att hitta i Vasaloppets 132-sidiga Faktaguide, som även går att läsa på internet:
http://www.vasaloppet.se/faktaguide

Arrangemang i Vasaloppsarenan:

Vasaloppets vintervecka 2018
Fre 23 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 24 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 25 feb: Ungdomsvasan. 9/19 km Start Eldris/Hökberg
Sön 25 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen.
Mån 26 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 27 feb: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 2 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen. (FULLT 171220)
Fre 2 mar: Nattvasan. 90 km. Tvåmannalag. Start Sälen. (FULLT 170319)
Lör 3 mar: Blåbärsloppet. 9 km. Start Eldris. (FULLT 180227)
Sön 4 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (FULLT 170319)

Vasaloppets sommarvecka 2018
Fre 10 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 10 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen, Sälen
Lör 11 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen
Sön 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list


Text och bilder är för fri publicering.

För mer information


Camilla Sandy, pressansvarig
070-384 95 00
camilla.sandy@vasaloppet.se


Mer om Vasaloppet?
www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen


Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,4 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.