Gå direkt till innehåll
Välkommen till öppningshelg i Vasaloppsarenan 10–12 november 2016

Pressmeddelande -

Välkommen till öppningshelg i Vasaloppsarenan 10–12 november 2016

Tack vare sparad snö öppnar Vasaloppsarenan för skidåkning i Mora redan torsdag den 10 november. Det blir en helg med många spännande aktiviteter, produktnyheter, prova på-kurser, gratis föreläsningar med mera. Välkommen att åka skidor hos oss och ta del av andra spännande erbjudanden från våra samarbetspartners.

Här finns chansen att möta vintern och komma igång med skidåkningen. Träffa några av branschens mest kunniga som gärna ger tips och råd inför säsongen – och ta del av fina erbjudanden.

Vasaloppet vill öppna upp och bjuda in den som är sugen och nyfiken på att komma igång med skidåkningen lite tidigare än vanligt, eller kanske komma igång överhuvudtaget. Oavsett om man redan är van skidåkare eller känner att man vill prova på så är man välkommen.

Med vårt unika läge i Mora skapar vi ski-in/ski-out direkt i centrala Mora, med till exempel hotell, restauranger och caféer i princip på spåret. Till detta sker åkningen i de klassiska Vasaloppsspåren och man får en perfekt miljö att starta sin skidåkning i.

Vasaloppets partners Swix och Madshus kommer att finnas på plats och låter alla prova nya produkter och har även massor med lösningar och tips på vad man bör tänka på vad gäller utrustning. Vasaloppets officiella butik Johns Sport i Mora, en av Sveriges mest välsorterade sport- och längdbutiker, kommer att ladda upp med öppningserbjudanden och finns även på plats i spåret för att guida besökare.

Officiella Vasaloppscoacher visar upp sin verksamhet och ger korta” prova på”-pass som visar fördelarna med att delta i teknikkurser för att bli en bättre skidåkare.

Mora Parken, direkt vid spåret, har erbjudanden med boende och mat. Från och med torsdag den 10 november klockan 17.00 är Vasaloppsarenan öppen för skidåkning. Ambitionen är att lägga ut snö på en sträcka av 3–4 km. På torsdagskvällen är skidåkningen gratis. Från och med fredag krävs spårkort.

Här är programmet för öppningshelgen i Vasaloppsarenan.

TORSDAG 10 NOV
Kl 16.00 Café Zorn i Mora
Avtäckning av de två konstverk som utsetts till 2017 års Vasaloppsmotiv (vinter och sommar).

Kl 17.00 Vasaloppsspåret vid Zornmuseet
Invigning av säsongens första skidspår i Vasaloppsarenen, med snö som sparats från förra vintern. Vasaloppsarenan öppnar för skidåkning.

Kl 18.00 Vasaloppets Hus
Informationsträff ”Möt Vasaloppet”. Vasaloppet berättar om vinterns planer, svarar på frågor och bjuder på blåbärssoppa.

FREDAG 11 NOV
Kl 10.00–15.00 Mora Skidstadion/Vasaloppsarenan
Vasaloppets partners finns på plats för att hjälpa dig igång med skidträningen: Swix, Madshus och Johns Sport visar produkter och nyheter samt tipsar om den rätta utrustningen för dig. Prova vallor, stavar, skidor och pjäxor. Vasaloppet finns på plats med erbjudanden tillsammans med Mora kommun som säljer spårkort (dag, vecka, säsong).

Kl 19.00 Mora Parken
Föreläsning med Mattias Svahn, officiell Vasaloppscoach, som berättar, visar och ger råd om vilken utrustning du behöver.

LÖRDAG 12 NOV
Kl 10.00–15.00 Mora Skidstadion/Vasaloppsarenan
Vasaloppets partners finns på plats för att hjälpa dig igång med skidträningen: Swix, Madshus och Johns Sport visar produkter och nyheter samt tipsar om den rätta utrustningen för dig. Prova vallor, stavar, skidor och pjäxor. Vasaloppet finns på plats med erbjudanden tillsammans med Mora kommun som säljer spårkort (dag, vecka, säsong).

Kl 19.00 Mora Parken
Föreläsning med Crafts utvecklingsteam som berättar hur de tar fram funktionskläder.

Välkommen till en öppningshelg laddad med skidåkning i Vasaloppsarenan.

Vasaloppets vintervecka 2017
Fre 24 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 25 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 26 feb: Ungdomsvasan. 3, 5, 7 eller 9 km. Start Mora skidstadion.
Sön 26 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen.
Mån 27 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 28 feb: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 3 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen.
Fre 3 mar: Nattvasan. 90 km. Parlopp. Start Sälen. (1500 anmälda. FULLT 160320)
Lör 4 mar: Öppet Spår 9 km. 9 km. Start Eldris.
Sön 5 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (15 800 anmälda. FULLT 160320)

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder är för fri publicering.

För mer information

Johan Eriksson, utvecklingschef
Tel: 0250-392 30
Mobil: 0703-428 380
E-post: johan.eriksson@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?
www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Presskontakt

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Relaterat innehåll

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare. Idag kommer ca 100 000 deltagare från 49 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.