Gå direkt till innehåll
Sponsorerna till Vasaloppet allt mer aktiva

Pressmeddelande -

Sponsorerna till Vasaloppet allt mer aktiva

Vasaloppet har för närvarande 45 sponsorföretag från olika branscher. Inför årets vintervecka har många sponsorer höjt aktiveringsgraden runt arrangemanget rejält. En av dem är Preem som sedan tre år tillbaka är en av Vasaloppets huvudsponsorer – ett samarbete som bygger på en gemensam syn på hälsa och miljö.

Preems aktivering har utvecklats från exponering till ett stort arrangemang som engagerar både medarbetare och kunder. Första året Preem var sponsor deltog 20 interna åkare i något av loppen, i år är antalet uppe i 100.
– Det är rekord! Vi ser nu tydligt att sponsringen ger effekt. Det handlar inte bara om ökad synlighet och tydlighet till varumärket, utan också om välbefinnande och bättre sammanhållning hos våra medarbetare, säger Marie Bark, chef för marknadskommunikation på Preem.

Preem har gjort en medarbetarundersökning som visar att 80 procent av medarbetarna uppskattar att företaget sponsrar Vasaloppet och att det bidrar till stolthet och samhörighet. Vasaloppsengagemanget har också gett ringar på vattnet, som stämmer väl överens med företagets friskvårdssatsning.
– Jag upplever att intresset för träning och friskvård har ökat i allmänhet, och för skidåkning i synnerhet. Skidåkning kräver ju förberedelse, vilket ger effekter i form av annan träning. Vi ser till exempel att det har resulterat i cykling och jogging på sommaren, bland annat genom deltagande i Vasaloppets sommarvecka, säger Per-Åke Stålberg, ansvarig för Preem IF skidsektion.

StafettVasan, ett av de nio loppen i Vasaloppets Vintervecka, lockar företag att ordna olika kundarrangemang. I år är cirka 800 lag rena företagslag, en ökning med nästan 100 lag mot ifjol. Preem är bara ett exempel av många som genomför VIP-evenemang för sina största företagskunder i anslutning till stafetten. I år deltar hela 80 åkare, fördelade på 16 lag.
– Vi tycker att det är ett fantastiskt bra initiativ av Preem! Det har ökat sammanhållningen internt, inte minst under träningen fram till stafetten, då vi har peppat varandra och tävlat sinsemellan. Förra året tog vi hem en buckla och det tänker vi göra i år med, säger Krister Björn, inköpsansvarig på Ovako AB.

– Att få bidra till ökad hälsa hos våra företagskunder, känns både meningsfullt och roligt! Det är dessutom ett bra tillfälle att knyta närmare affärskontakter, säger Fredrik Ståhl, försäljningschef på Preem.

Vasaloppets samarbete med Preem bygger på en gemensam syn på miljö och hälsa. I april lanserar Preem en ny svensk diesel, ACP Evolution Diesel, som släpper ut cirka 16 procent mindre koldioxid. Den är delvis tillverkad av tallolja, en restprodukt från den svenska skogen.
– Vasaloppet är miljöcertifierat och vi ställer därför höga krav på våra sponsorer, samarbetspartners och leverantörer. Ett led i detta är att Preem förser våra fordon och arbetsmaskiner med ACP Diesel. Vi ser fram emot att börja använda den nya dieseln när den har lanserats, säger Jonas Bauer, vd på Vasaloppet.

Sponsorfakta Preem:
Preem satsar mycket på sin sponsring, allt från tv-reklam till Preemkort med Vasaloppsdesign och Vasaloppsmenyer på Preems stationer. Företagets 60 kvadratmeter stora monter på Vasaloppsmässan bemannas av 30 medarbetare, som bland annat bjuder på Preems ekologiska kaffe och berättar om satsningen på hälsosammare mat längs vägarna. De första fem dagarna gick det åt 8.000 koppar kaffe! Deltagarna på mässan kan även medverka i en tävling och få chans att vinna ett tankkort laddat med 17.000 kronor.

Bildtext 1: 8.000 koppar kaffe serverades de fyra första dagarna i Preems monter i Vasaloppsmässan i Mora.
Bildtext 2: Preembjörnarna är ett populärt inslag i Vasaloppet.

OBS!! Högupplösta sponsorbilder (Preem) och bilder från Vasaloppets olika lopp, finns i listningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Videor från Vasaloppets olika lopp:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/video/list

Text, bilder och videor för fri publicering.

För mer information

Marie Bark, Chef Marknadskommunikation Preem
Tel: 0703-400 353

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press
vasaloppet.se i mobilen: SMS:a VASA MOBIL till 72777

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppsradion:
Mora FM 94,1 MHz och Sälen FM 102,9 MHz.
Vasaloppsradion som webbradio:
www.vasaloppsradion.se

Vasaloppets pressrum hos Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.