Gå direkt till innehåll
Shimano storsatsar på Vasaloppets Sommarvecka

Pressmeddelande -

Shimano storsatsar på Vasaloppets Sommarvecka

Cykelkomponentstillverkaren Shimano storsatsar på sin närvaro under Vasaloppets Sommarvecka i augusti genom att upprätta en tvåvånings tältkonstruktion intill målområdet i Mora. På Shimano Restaurang & Café kommer deltagare och besökare att erbjudas mat, fika och kvällsunderhållning i härlig loungemiljö. Syftet med satsningen är en del i Vasaloppets arbete med att höja upplevelsen kring de välbesökta loppen.

– Vasaloppets Sommarvecka liknar allt mer det välkända vinterarrangemanget och är på många sätt så mycket mer än själva loppen. Det är ett litet äventyr som startar när man sätter sig i bilen där hemma och som slutar när man kommer tillbaka 2-3 dagar senare. Vi är glada över att ha hittat ett koncept som vi tror kan bidra till detta ytterligare och höja upplevelsen för alla deltagare och besökare, säger Rikard Ohlsson på Shimano Sverige

Shimano Restaurang och Café blir en 600 m2 stor tältkonstruktion fördelad på två plan, belägen precis intill målområdet i Mora. En plats för besökare att mötas och för deltagare att ta igen sig efter avslutade lopp. I samarbete med Mat vid Siljan skapas en restaurang på övre plan där det kommer att serveras fika, lunch- och middagsbuffé samt kvällsunderhållning med Partypolarna och Stiko Per. På nedre plan öppnar Tvåhjulsmästarna en temporär cykelbutik och hit flyttar även Vasaloppets nummerlappsutlämning och tävlingsadministration. För de yngre besökarna kommer det bland annat arrangeras ansiktsmålning och andra barnaktiviteter. Shimano Restaurang och Café finns på plats under CykelVasan, 15-17 augusti samt vid VasaStafetten 24 augusti.

Sedan starten av Vasaloppets Sommarvecka 2009 har utvecklingen av området i Sälen/Lindvallen hunnit långt och fokus inför 2013 har därför varit att höja upplevelsen kring målområdet i Mora.

– Vi jobbar allt mer helt integrerat med våra sponsorer och det är tillsammans med dem som vi kan växa och bli bättre. I våra deltagarundersökningar har vi sett att efterfrågan är stor vad gäller utbud och aktiviteter. Shimanos satsning är en av många nyheter för i år och en viktig pusselbit i utvecklingen av Vasaloppet på sommaren, säger Jon Svensson, Marknadschef på Vasaloppet

Vasaloppets Sommarvecka har vuxit sig allt större och i år beräknas över 20 000 av Vasaloppets totalt 85 000 deltagare att springa eller cykla förbi de klassiska kontrollerna. Arrangemangen i augusti består av CykelVasan 90, CykelVasan 45 och CykelVasan 30, UngdomsCykelVasan samt VasaStafetten där tiomannalag springer från Sälen till Mora. När anmälan öppnade i höstas blev det största loppet, CykelVasan 90, fulltecknat på 27 minuter men i de övriga loppen finns fortfarande platser kvar. De senaste åren har cykling blivit allt mer populärt och motionscyklingen spås få sitt stora genombrott under 2013. De stora svenska cykelloppen CykelVasan, Vätternrundan och Hisingen runt slog alla anmälningsrekord under 2012.

För ytterligare information

Rikard Ohlsson, Shimano Sverige
Mobil: 070-723 97 23
E-post: roh@shimano-eu.com

Ola Granfeldt, PR-ansvarig Vasaloppet
Tel: 0250-392 77
Mobil: 0733-550 620
E-post: ola.granfeldt@vasaloppet.se

www.vasaloppet.se

Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppetofficial


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.