Gå direkt till innehåll
Santander Consumer Bank ny officiell partner till Vasaloppet

Pressmeddelande -

Santander Consumer Bank ny officiell partner till Vasaloppet

Santander Consumer Bank blir ny officiell partner till Vasaloppet och påbörjar därmed ett treårigt långt samarbete.

– Att gå in som partner till Vasaloppet var ett självklart steg efter att vi bestämde oss för att bli huvudsponsorer till En Svensk Klassiker. För mig och många andra är Vasaloppet en riktig folkfest och vi ser fram emot att vara en del av den, säger Carolina Brandtman, vd för Santander Consumer Bank i Sverige.

Santander Consumer Bank gjorde en stark varumärkesresa i Sverige under 2015 och blir alltmer kända på den svenska marknaden. Nu satsar banken på hög närvaro på en arena som berör och förenar många människor, oavsett om man är utövare eller åskådare.

– Santander Consumer Bank kommer in som en ny, spännande aktör och jag tror att vi har många möjligheter att gemensamt ge våra deltagare en ännu starkare och bättre upplevelse under Vasaloppsveckorna, säger Eva Hörwing, sponsoransvarig på Vasaloppet.

Johan Olsson och Team Santander kämpar om förstaplatsen i Vasaloppet

Johan Olsson, en av Sveriges främsta längdskidåkare, är en del av Team Santander och har vunnit både VM och OS. Men aldrig Vasaloppet.

– Vi har åtta av tio skidåkare från vårt norsk-svenska Team Santander i spåret vilket gör att själva Vasaloppet kommer bli en riktig vinstrysare. Vår Johan Olsson satsar givetvis på vinst och efter att ha blivit vald till Årets manlige idrottare på Idrottsgalan så tror jag att många med mig hoppas att han kniper en medaljplats, säger Carolina Brandtman.

I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik.

Santander Consumer Bank är en del av den globala bankkoncernen Banco Santander, en av världens största banker med 107 miljoner kunder i över 45 länder. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger. Santander i Sverige har 380 medarbetare med kontor i Stockholm.

Önskas mer information eller bilder, kontakta:

Maria Suneson, kommunikationschef Santander Consumer Bank
Epost: maria.suneson@santanderconsumer.se
Telefon: 070-722 07 23.

Eva Hörwing, sponsoransvarig Vasaloppet
E-post: eva.horwing@vasaloppet.se
Telefon: 070-712 36 21

Ämnen

Kategorier


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.