Gå direkt till innehåll
Redan fler än 3000 anmälda till den tredje CykelVasan

Pressmeddelande -

Redan fler än 3000 anmälda till den tredje CykelVasan

De senaste veckorna har anmälningarna till CykelVasan rullat in i hög takt. Sveriges största motionslopp på mountainbike – lördag den 13 augusti 2011 – har nu över 3000 cyklister anmälda. Anmälningstaket i 90 km-loppet är satt till 6000 deltagare.

Nyligen uttalade Dalarnas länsturismchef sin framtidsvision ”att Dalarna har all möjlighet att positionera sig som den ledande och mest spännande cykeldestinationen i Sverige, med fokus på mountainbike”.

Men CykelVasans succé i VasaloppsArenan är redan i dag en verklighet! 2011 års CykelVasan har hittills alltså lockat över 3000 cyklister att anmäla sig.

– När vi drog igång CykelVasan 2009 hade vi en tro på att den skulle mottas positivt, men hade aldrig kunnat ana att intresset skulle vara så här stort. Det är bara att konstatera att VasaloppsArenan har en dragningskraft på de motionsintresserade såväl sommar som vinter, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer.

I CykelVasan 2011 kommer anmälningstaket i 90 km-loppet att vara 6000. I de bägge kortare loppen, 30 respektive 45 km, är än så länge inga tak satta utan här är förhoppningen att allt fler ska upptäcka tjusningen i att cykla i Vasaloppsspåret.

Flera researrangörer har också visat stort intresse för att arrangera resor till årets CykelVasan. Även i år blir Lindvallen i Sälen centrum för CykelVasans kringaktiviteter. SkiStar Sälen erbjuder också deltagarna ett attraktivt boendepaket.

CykelVasan
I CykelVasan, Sveriges största mountainbikelopp, kan man antingen välja att åka tävlings- eller motionsklass 90 km med start i Sälen och målgång i Vasaloppsmålet i Mora. Alternativt kan man cykla 30 km eller 45 km motionsklass med start i Oxberg och målgång i Mora.

Sedan förra årets lopp har ett flertal förbättringar skett genom att nya vägar anlagts och nya stigar byggts, i syfte att skapa en ännu bättre bana med färre vägpassager.

Statistik år för år:
CykelVasan 2011

Anmälda: 3029 hittills…
CykelVasan 2010
Anmälda/Startande/I mål: 4479/4077/4045
CykelVasan 2009
Anmälda/Startande/I mål: 1911/1760/1747

Se här vilka arbeten som gjorts i Vasaloppsarenan under hösten:
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/arena/projekt_vasaloppsarenan/rapport_vasaloppsarenan

Se YouTubefilmen om CykelVasan 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=FzlbCbqA7fg


OBS!! Högupplösta bilder från Vasaloppets olika lopp, däribland CykelVasan, finns för fri publicering i listningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Newsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.