Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen till Vasaloppets sommarvecka 2018

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till Vasaloppets sommarvecka 2018

Nu är det dags för den tionde upplagan av Vasaloppets sommarvecka! Vi välkomnar till två augustihelger då Vasaloppet och Vasaloppsarenan tar emot uppåt 30 000 deltagare som ska ta sig an den klassiska utmaningen i fäders spår genom cykling eller löpning.

Mycket talar redan nu för att Vasaloppets sommarvecka ska slå ännu ett deltagarekord. Intresset har varit stort för Ultravasan 90 och 45 samt Cykelvasan Öppet Spår och Cykelvasan är fullbokad sedan länge.

Vasaloppets sommarvecka 2018
Fre 10 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 10 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen, Sälen (Öppet kval på torsdagen)
Lör 11 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen (FULLTECKNAT 180319)
Sön 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg

Lör 18 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 18 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 18 aug: Vasakvartetten. 19,1–24,2 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

http://www.vasaloppet.se/program/vasakalendern/ finns hålltider för de tio loppen och för prisceremonier. Några särskilda presskonferenser kommer inte att hållas. Men det finns möjligheter för intervjuer i samband med ceremonierna på scenen i målområdet i Mora och till exempel vid Cykelvasasprinten fredag den 10 augusti inför Cykelvasan respektive ”Breakfast run” fredag den 17 augusti inför Ultravasan.

Prisceremonier målområdet Mora
Lör 11 aug kl. 13.00: Cykelvasan 90
Sön 12 aug kl. 12.00: Ungdomscykelvasan
Lör 18 aug kl. 14.30: Ultravasan 45 och Vasakvartetten
Lör 18 aug kl. 16.00: Ultravasan 90
Lör 18 aug kl. 16:30: Vasastafetten

Pressutskick
Vasaloppet kommer att skicka ut särskilda pressmeddelanden inför de båda helgerna. De publiceras också på Mynewsdesk. Håll utkik.

Presscenter
Inget officiellt presscenter finns under Vasaloppets sommarvecka.

Ackreditering
Ingen ackreditering krävs för journalister som bevakar loppen. Fotografer som ska fotografera under loppen behöver dock en fotoväst som kvitteras ut i receptionen i Vasaloppets Hus, Mora från och med torsdag den 9 augusti.

Breakfast run – möt och utmana elitlöparna
Fredagen den 17 augusti klockan 09.00 går starten på Breakfast run utanför Vasaloppets Hus i Mora. Deltagarna löper sedan till Hemus och alla som vill kan få vara med och springa med elitlöparna. Innan starten finns möjlighet att träffa och intervjua några av favoriterna till slutsegern i Ultravasan.

Möjlighet för journalister att delta i loppen
Till samtliga lopp finns ett fåtal startplatser reserverade för media. Är du intresserad av att delta och rapportera direkt från spåret? Hör av dig till pressansvarig på Vasaloppet med beskrivning av din planerade rapportering. Först till kvarn gäller. OBS! Anmälan är personlig och går ej att överlåta.

Mer praktisk information och användbara länkar för media som bevakar Vasaloppets sommarvecka 2018 finns på
www.vasaloppet.se/om-oss/press/ackreditering

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Välkommen till Vasaloppets sommarvecka 2018 hälsar

Per Källgren, pressansvarig Vasaloppet
070-745 40 48
per.kallgren@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?
www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet


Ämnen


Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,4 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Relaterat innehåll

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.