Gå direkt till innehåll
Över 2.000 anmälda till CykelVasan 2010 – tak sätts vid 4.000

Pressmeddelande -

Över 2.000 anmälda till CykelVasan 2010 – tak sätts vid 4.000

Idag passerade CykelVasan 2.000 anmälda deltagare. Det är 200 % fler anmälda jämfört med samma tidpunkt förra året. Samtidigt har beslut fattats om ett anmälningstak på maximalt 4.000 åkare.

Premiäråret 2009 anmälde sig 1.911 personer till CykelVasan och loppet blev genast Sveriges största mountainbikelopp för både elit och motionärer.

Lördag 14 augusti 2010 körs andra upplagan av CykelVasan, 90 km tävlings- eller motionsklass med start i Sälen och målgång i Vasaloppsmålet i Mora. Alternativt kan man cykla 30 km eller 45 km motionsklass med start i Oxberg och målgång i Mora. Maximalt 4.000 åkare kommer att tillåtas att starta i 90-kilometersloppet.

– Det är mycket glädjande att intresset för våra arrangemang under Vasaloppets sommarvecka ökar, säger Vasaloppets informationschef Per Strid. Även löparfesten Vasastafetten som arrangeras helgen efter CykelVasan (den 21 augusti) tycks samla fler deltagare i år. Hittills har vi kunnat notera en 40-procentig ökning av antalet anmälda tiomannalag jämfört med samma tid 2009.

CykelVasans banchef Anders Holmberg kan berätta om flera banförbättringar som görs för att erbjuda en ännu bättre cykelupplevelse mellan Sälen och Mora:
– Vi har byggt en ny 1.200 meter lång grusväg mellan Smågan och Långhedsvägen där det ifjol egentligen bara var en stig. Mellan Mångsbodarna och Tennäng kommer banan att gå av asfaltsvägen för att i stället köras i Vasaloppsspåret. Det är en sträcka på ungefär fem kilometer där det ligger bark i dag, men vi ska med början på tisdag starta arbetet med att lägga på en grusbädd. Mellan Tennäng och Risberg har vi byggt en enklare grusad väg två kilometer parallellt med asfaltsvägen. Upp mot Hökberg var det mycket bark och jobbigt att cykla, där har vi nu förenklat banan genom att lägga på grus. Det har vi gjort i första hand med tanke på de korta distanserna så att det ska bli mer lättcyklat. Samma sak har vi även gjort på några fler ställen in mot målet; det är synpunkter som vi fick från deltagarna förra året och som vi nu åtgärdat. Sammantaget är det här åtgärder som gör att det känns jättebra och att vi hoppas att deltagarna ska få en ännu bättre upplevelse i årets lopp.

Kringaktiviteter i Sälen i samband med CykelVasan (Program som PDF):
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/ea5f7c0042a13d5db26ffaaaa18de91e/Eventprogram+Cykelvasan+A4-2%5B1%5D.pdf?MOD=AJPERES

Fria högupplösta bilder att ladda ned:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Anders Holmberg, Banchef CykelVasan
Mobil: 070-620 24 07

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppets pressrum hos Newsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.