Gå direkt till innehåll
Nytt rekord i StafettVasan

Pressmeddelande -

Nytt rekord i StafettVasan

Antalet anmälda lag till StafettVasan passerade under fredagen rekordnivån 700 lag.  Intresset har aldrig varit så stor som i år när loppet genomförs för sjunde året.

En bidragande orsak till det stora intresset kan vara loppets speciella webbplats (stafettvasan.se).

Lag nummer 700 att anmäla sig blev "Falling STARS". Ett lag med några falnande hockeystjärnor från Leksand IF, ett par med förflutet i Mora IK. Alla i laget har idag det gemensamma att de på olika sätt arbetar i Ejendals Arena. Vem skulle inte vilja utmana Christer Olsson, Hans Lodin eller Johan Rosén som tillsammans har nästan 50 år som elithockeyspelare? Det går att anmäla ett lag ända fram till dagen innan loppet avgörs.

Innan startskottet för loppet går i Sälen, fredag 27 februari, kan det bli upp emot 900 lag i spåret. Alla får plats och förhållandena är perfekta med gott om snö och fina spår.

Bildtext
Lag "Falling STARS" med från vänster Christer Olsson, Bengt Lehman (4 Vasalopp), Hans Lodin, Per Bäcklin (åkt Vasaloppet på 4,50) samt Johan Rosén.  Foto: Per Källgren

Text och bild är för fri publicering

Frågor kan besvaras av: Per Strid, Informationschef Vasaloppet, 070-664 52 66.

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.