Gå direkt till innehåll
Ny app – Vasaloppet Sommar 2012

Pressmeddelande -

Ny app – Vasaloppet Sommar 2012

Med Vasaloppets nya app för loppen under sommaren kan du följa så många deltagare som du vill bevaka i CykelVasan och VasaStafetten! Dessutom får du kontinuerligt alla nyheter som publiceras på vasaloppet.se direkt in i din mobil.

I vintras laddades mer än 50.000 Vasaloppsappar ned av deltagare, besökare, släkt, vänner och andra intresserade. Vasaloppets app toppade därmed både App Store och Google Play (före detta Android Market) i kategorin ”Sports”, samt låg topp tio alla kategorier.

Appen ”Vasaloppet Sommar 2012” är precis som vintervarianten gratis att ladda ned. Det som är nytt i sommarappen är en pushfunktion som innebär att man får ett meddelande när den deltagare man bevakar har passerat en checkpoint, även om inte appen är igång.

Vasaloppet har även gjort det möjligt att ge deltagare och besökare tillgång till fri WiFi vid starterna och målområdet, så att de med smarta telefoner kan använda dessa och få nytta av Vasaloppets app.

Vasaloppet har tagit fram appen i samarbete med Ericsson. Utvecklare är företaget The Mobile Life som också tagit fram appar åt exempelvis Vattenfall, Atlas Copco, Scania, Swedbank och SAS. Under förra månaden presenterades även en app som de tagit fram i samarbete med det svenska kungahuset – ”Kungliga slotten”.

Så här fungerar den nya appen, som är gratis att ladda ned:
Det är gratis att ladda ned appen ”Vasaloppet Sommar 2012”. I bevakningstjänsten utgår du från vilket lopp den du ska följa deltar i. Du kan söka efter deltagaren via startnummer, namn, ort eller klubb. Köper du minst två bevakningar eller fler i samma lopp kan du dessutom också jämföra deras tider vid alla officiella passeringar och i mål. Antalet bevakningar är obegränsade och kostar 7 kronor per deltagare och lopp.

När du köpt en bevakning på en deltagare i ett lopp får du kontinuerligt passertider från kontrollerna i Mångsbodarna (CykelVasan 90 km), Evertsberg (CykelVasan 90 km), Hökberg (alla loppen) samt Eldris (alla loppen) via den nya push-notifieringen. I VasaStafetten får du passertiderna från samtliga nio växlingskontroller. Du får också en uppskattad tid för när deltagaren beräknas komma till nästa kontroll eller i mål. Tiden baseras på genomsnittshastigheten men tar inte hänsyn till väderförhållandena eller några andra eventuellt påverkande faktorer.

Appen fungerar även efter loppet, så du kan i efterhand enkelt följa och jämföra din egen och dina vänners tid. Appen fungerar även som en nyhetsapp med alla webbnyheter från Vasaloppet.

Appen ”Vasaloppet sommar 2012” finns för gratis nedladdning här…
… för iPhone:
http://itunes.apple.com/us/app/vasaloppet-sommar-2012/id549122450?mt=8
… och här för Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.vasaloppet.sommarveckan.android


OBS!! Högupplösta bilder från Vasaloppets olika lopp:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

Vasaloppet på sommaren 2012:
Fredag 10 aug:
CykelVasan 30, 30 km. Startplats Oxberg.
Fredag 10 aug: UngdomsCykelVasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Fredag 10 aug: CykelVasan 45, 45 km. Startplats Oxberg.
Lördag 11 aug: CykelVasan, 90 km (BLEV FULLTECKNAD 110923). Startplats Sälen.
Lördag 18 aug: VasaStafetten, 4,5–15,1 km löparstafett för tiomannalag. Startplats Sälen.
Söndag 19 aug: StavgångsVasan, 3/9/19 km. Startplatser Hemus, Eldris, Hökberg.

För mer information

Per Strid, Informationschef
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press
vasaloppet.se i mobilen: SMS:a VASA MOBIL till 72777

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.