Gå direkt till innehåll
Mountainbike populärt bland näringslivstoppar!

Pressmeddelande -

Mountainbike populärt bland näringslivstoppar!

När Sveriges största mountainbikelopp CykelVasan genomförs den 14 augusti från Sälen till Mora finns en rad chefer från näringslivet på startlinjen. Men de blir långt ifrån ensamma eftersom arrangerande Vasaloppet kan glädjas åt över 4000 anmälda cyklister, både elit och motionärer.

Bland de företagsledare som ska delta i CykelVasan märks Jan Forsberg, vd för SJ; Leif Lindqvist, vd för IBM; Gustaf Öhrn, vd för Stadium som även tar med sig hela ledningsgruppen; Magnus Wikner, marknadschef för ICA Sverige; Mats Årjes, vd för SkiStar som även är ordförande i Svenska Skidförbundet.

Att mountainbike är ett alltmer populärt alternativ till löpning, och i många fall är en skonsammare motionsform än löpningen är välkänt. Mountainbike är just nu på stark frammarsch i Sverige, bland annat tack vare CykelVasan. Många motionärer har också upptäckt att mountainbiketräning, till skillnad från vanlig landsvägscykling, ger nödvändig pulshöjning tack vare den ofta kuperade terrängen.

Även stjärnor från andra idrotter har upptäckt mountainbike och flera återfinns i startfältet för CykelVasan 2010: Vasaloppsvinnarna Daniel Tynell och Bengt Hassis deltar. Det gör också dubble olympiske guldmedaljören i skidor Björn Lind liksom före detta skidskytten David Ekholm (nygift!). Från Norge kommer Lars Berger som är världsmästare i både längdåkning och skidskytte. VM-guld i längdåkning har även Astrid Uhrenholdt Jacobsen tagit.

Den svenska mountainbikeeliten, som laddar för VM i Kanada i september, deltar självklart också. Såväl herrsegraren som damsegraren kan trampa hem från CykelVasan med en segercheck på 20.000 kronor. Den sammanlagda prissumman är 100.000 kronor.

FAKTA
CykelVasan är Sveriges största cykellopp på moutainbike
CykelVasan är sommarens motsvarighet till det klassiska Vasaloppet. Förra årets premiärlopp lockade runt 2 000 cyklister. I år körs CykelVasan den 14 augusti och över 4000 är anmälda. Loppet går från Sälen till Mora via alla kända kontroller. Distanserna är 90, 45 eller 30 km och består av en blandning mellan grus, asfalt och skogsvägar i Vasaloppsspåret. Sveriges största cykellopp på mountainbike passar både elitcyklister och motionärer.

Bilder för fri publicering
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Mer information om CykelVasan 2010:
http://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/loppen/sommarvecka/cykelvasan/provak/

Se filmer från CykelVasan 2009 på YouTube:
http://www.youtube.com/user/vasalopp

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppets pressrum hos Newsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.