Gå direkt till innehåll
”Let’s Ski” – Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg åker Vasaloppet tillsammans!

Pressmeddelande -

”Let’s Ski” – Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg åker Vasaloppet tillsammans!

Det går som en dans när Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg återförenas på skidor. De två finalisterna i fjolårets Let’s Dance tränar just nu för fullt tillsammans inför Vasaloppet den 1 mars 2020. De båda coachas av den officiella Vasaloppscoachen Mattias Svahn, som också ska åka Vasaloppet – men han ska åka som SVT:s åkande reporter tillsammans med Clara Henry. Vasaloppet är även i år fulltecknat, vilket innebär 15 800 anmälda deltagare, medan det finns platser kvar i övriga lopp i Vasaloppets vintervecka.

Ett långt reportage med Kristin och ”Magda” publiceras i nya numret av Vasalöparen (nr 1 2020), som är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Tidningen utkommer på fredag den 7 februari och finns då även att läsa digitalt gratis på Vasaloppets hemsida.

Det var den 31 maj 2019 som Kristin Kaspersen, i par med Calle Sterner, vann finalen i den 14:e säsongen av TV4:s Let’s Dance över Magdalena Forsberg med partnern Tobias Karlsson. Söndagen den 1 mars är det dags att mötas igen, eftersom Kristin och ”Magda” har beslutat att åka Vasaloppet 2020 tillsammans – och de tar sina danspartners Calle och Tobias med sig i skidspåret.
– Det ska bli sååå häftigt att göra det här tillsammans under de nio milen och ha roligt under tiden, säger Kristin Kaspersen i intervjun i Vasalöparen.

Det var i höstas, när Kristin Kaspersen fyllde 50, som hon fick i present av Magdalena och flera andra ur Let’s Dance-gänget att åka skidor med dem i februari hos Magdalena vid Höga kusten. Saken var klar: Kristin skulle åka Vasaloppet 2020 och de som hade varit så snälla och gett henne presenten fick lov att hänga på.
– Det här är mest en kul grej, jag har inget krav på mig att åka på en viss tid eller så. Jag vill bara åka och må bra och ha kul ihop med det här roliga gänget. Det är roligt att ha ett mål med träningen igen, det har jag inte haft på så länge. Förutom under Let’s Dance då, säger Magdalena Forsberg till Vasalöparen.

Den officiella Vasaloppscoachen Mattias Svahn menar att ”de är ett så himla roligt gäng, glada och positiva och så gör de som jag säger, haha”.

Läs mer om Vasalöparen: https://www.vasaloppet.se/om-oss/vasaloparen

Fotnot:
Kristin Kaspersen åkte Vasaloppet 2012, tillsammans med före detta NHL-proffsen Nils Ekman och Darius Kasparaitis. Kristins tid blev 8.55.58. Dessförinnan åkte hon Tjejvasan 2001.

Magdalena Forsberg har också åkt Tjejvasan: Som längdåkare 1993 (medan hon hette Wallin) blev hon 5:a och som skidskytt 1996 (fortfarande då hon hette Wallin) blev hon lite överraskande 2:a, bara elva sekunder bakom segraren Kerrin Petty.

Högupplöst omslagsbild på Vasalöparen nr 1/2020:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Pressbild på Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg (Ange: ”Foto: Vasalöparen/Sofia Kallner”):
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Pressbild Clara Henry och Mattias Svahn (Ange: ”Foto: SVT/Anders Hellström):
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Vasalöparen till media
Vasaloppets tidning Vasalöparen kommer med fyra nummer per år. Det är Sveriges största magasin för nybörjare och motionärer intresserade av skidåkning, cykling och löpning. Vill du som arbetar inom media att vi skickar dig tidningen, kontaktar du pressansvarig på Vasaloppet. Vasalöparen finns även i en digital version, på www.vasaloppet.se/om-oss/vasaloparen

Till media: Vasaloppets nya Faktaguide 2020

http://www.vasaloppet.se/om-oss/historia/faktaguide

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2020

Fre 21 feb: Vasaloppet 30 (f d Kortvasan). 30 km. Start Oxberg
Lör 22 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg
Sön 23 feb: Ungdomsvasan. 9/19 km Start Eldris/Hökberg
Sön 23 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen
Mån 24 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen
Tis 25 feb: Vasaloppet 45 (f d Halvvasan). 45 km. Start Oxberg
Fre 28 feb: Stafettvasan. 9–24 km. Femmannalag. Start Sälen
Fre 28 feb: Nattvasan 90. 90 km. Tvåmannalag. Start Sälen
Fre 28 feb: Nattvasan 45. 45 km. Tvåmannalag. Start Oxberg
Lör 29 feb: Blåbärsloppet. 9 km. Start Eldris
Sön 1 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen (FULLTECKNAT)

Vasaloppets sommarvecka 2020

Fre 14 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen
Fre 14 aug: Cykelvasasprinten. 1 km. Lindvallen. Start Sälen
Lör 15 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen
Sön 16 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg
Sön 16 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg
Sön 16 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 22 aug: Trailvasan 30. 30 km. Start Oxberg
Lör 22 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg
Lör 22 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen
Lör 22 aug: Vasastafetten. 90 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen
Lör 22 aug: Vasakvartetten. 90 km. Löparstafett för fyramannalag. Start Sälen

Högupplösta bilder från Vasaloppet:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder är för fri publicering.

För mer information
Camilla Sandy, pressansvarig
070-384 95 00
camilla.sandy@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?

www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet


Ämnen


Vasaloppet är världens största långlopp på skidor. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och Vasaloppets sommarvecka med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare.Sedan starten 1922 har över 1,5 miljoner deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.