Gå direkt till innehåll
Jämför historiska Vasaloppsresultat i ny app

Pressmeddelande -

Jämför historiska Vasaloppsresultat i ny app

I samarbete med huvudsponsorern IBM har Vasaloppet utvecklat appen ”Mitt Vasalopp”. Här finns flera års statistik samlad och genom smarta tjänster kan du jämföra dina tider mot andras utifrån olika parametrar. Du kan också få en uppskattad sluttid baserat på dagsformen. Appen är tänkt att bli ett hjälpmedel i träningen och förberedelserna inför start.

I Mitt Vasalopp kan du söka på dina egna resultat och se hur din tid står sig i relation till andras eller ange en egen målsättning och få uppskattade mellantider presenterade. För Vasaloppet, Tjejvasan och Halvvasan kan du också uppskatta din förväntade sluttid utifrån dagsformen.

– Vi vet att många gillar statistik, men förutom att detta är en rolig app så är syftet att hjälpa deltagare att anpassa sin träning, jobba mot målsättningar och komma till start med realistiska förväntningar. Förhoppningen är att detta ska bidra till en större upplevelse av Vasaloppet, säger Jon Svensson marknadschef på Vasaloppet.

Sektionen ”Historiska resultat” ger dig möjlighet att få en översikt av historiska sluttider utifrån parametrarna lopp, startgrupp, ålder och kön. Här kan du utforska genomsnittstider och göra egna jämförelser. Hur bra står sig egentligen din tid i relation till jämngamla tjejer eller killar? Hur snabbt bör du åka för att komma topp 1 000? I appen finner du svaren.

Det är designers och utvecklare från IBM Interactive Experience som står bakom appen. Uppskattningen av sluttider har tagits fram av matematiker från IBM Analytics som analyserat historiska resultat för att hitta de rätta parametrar för beräkningen.

– IBMs sponsorskap av Vasaloppet går precis in på det 50:e året och den fantastiska resan från hålkort till en mobilapp har varit vårt sätt att genom tillämpning av aktuell modern teknik hjälpa Vasaloppet att utvecklas, säger Jonas Pergament som är sponsoransvarig på IBM.

Första versionen av appen är framtagen för iPhone/iOS och lanserades på App Store under den här veckan. Tjänsten "Uppskatta din sluttid" finns för närvarande endast för Vasaloppet, Tjejvasan och Halvvasan.

Länk till appen i App Store: https://itunes.apple.com/us/app/mitt-vasalopp/id997682879?mt=8

Läs mer om IBMs engagemang i Vasaloppet på sidan ibm.com/se/vasaloppet

För mer information

Ola Granfeldt, PR-ansvarig

Tel: 0250-392 77
Mobil: 0733-550 620
E-post: ola.granfeldt@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?

www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen

Kategorier


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.