Gå direkt till innehåll
Eva-Lena Frick utsedd till ny VD för Vasaloppet

Pressmeddelande -

Eva-Lena Frick utsedd till ny VD för Vasaloppet

Styrelserna för Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Vasaloppets Marknads AB har utsett Eva-Lena Frick, 54 år och idag VD för Vätternrundan, till ny VD för Vasaloppet.

Eva–Lena har en mycket gedigen bakgrund. Hon är f.d. landslagsåkare i skidor under 80-talet, där hon deltog i OS 1984 och flera VM. Hon har åkt såväl Vasaloppet, Tjevasan, Halvvasan som Stafettvasan och sprungit Vasastafetten.

Eva-Lena har varit ledamot av Svenska Skidförbundets styrelse och Svenska Orienteringsförbundets styrelse. Hon är idag vice ordförande i O-Ringen AB och styrelseledamot i En Svensk Klassiker AB. Eva-Lena har högskoleutbildning inom företagsekonomi och innehar idag chefspositionen för den ideella idrottsföreningen Motala AIF, och är VD för Vätternrundan Marknads AB och Motala Idrottspark AB.

– Det har varit ett mycket stort intresse för tjänsten som Vasaloppets VD. Vi är mycket glada över att kunna rekrytera Eva–Lena Frick som vår nye VD. Hon har en mycket bred erfarenhet av ledande befattningar i föreningsverksamhet, bolag, stora elit- och motionsarrangemang, samt egen erfarenhet som deltagare, kommenterar Ulf Hållmarker, ordförande i Vasaloppsföreningen Sälen-Mora och Carin Nises, vice ordförande i Vasaloppets Marknads AB.

– Jag ser mycket fram emot mina nya arbetsuppgifter och utmaningar i Vasaloppet och det skall bli mycket stimulerande att förutom cykel, också arbeta med löpning och skidåkning. Jag har haft 12 fantastiska år på Vätternrundan och i deras organisationer, säger Eva-Lena Frick.

– Eva-Lena Frick har lett och utvecklat Vätternrundan under sina 12 år som VD och hon har varit drivande i att utveckla rundan till ett fantastiskt event. Hon har gjort ett stort arbete och vi är tacksamma för hennes insatser samtidigt som vi önskar henne lycka till i hennes nya arbetsuppgifter med Vasaloppet, ett annat av klassikerloppen. säger Vätternrundans ordförande Lars Samuelsson.

Eva-Lena kommer att flytta till Mora och tillträder sin tjänst i Vasaloppet den 1 januari 2016.

För ytterligare information;

Eva-Lena Frick, Vätternrundan
Telefon: 070- 820 97 27

Ulf Hållmarker, ordförande Vasaloppsföreningen Sälen-Mora
Telefon: 070- 326 62 48

Mer om Vasaloppet?

www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen

Kategorier


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Relaterat innehåll

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.