Gå direkt till innehåll
Direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet 2016

Pressmeddelande -

Direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet 2016

Vasaloppet inleder ett samarbete med Snälltåget och i vinter blir det därför återigen möjligt att ta direkttåg till Tjejvasan och Vasaloppet. En möjlighet som funnits tidigare under många år. Till Tjejvasan går tåget direkt till starten i Oxberg från Stockholm, medan tåget till Vasaloppet avgår från Malmö med påstigningsmöjligheter i Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping och Stockholm.

Logistik och trafik är en av Vasaloppets största utmaningar. Det gäller dels trafiksituationen och trafiksäkerheten på plats, dels miljöaspekten. Transporter av människor och material är i första hand den miljöpåverkan som en idrottsarrangör med tiotusentals deltagare har. Därför är bussar till start och samåkning viktiga områden som Vasaloppet hela tiden arbetar med att utveckla.

Under många år har man kunnat åka särskilt chartrade tåg till Vasaloppets arrangemang. Tack vare Snälltåget finns nu åter möjligheten att åka tåg till två av vinterveckans största lopp, Tjejvasan och Vasaloppet.

– Vi har i Snälltåget funnit en engagerad partner och vi ser stor potential att utveckla tågresandet till våra arrangemang framöver. Att kunna erbjuda direkttåg är en viktig service gentemot våra deltagare och naturligtvis en viktig miljöinsats. Fyller vi båda tågen motsvarar det ca 330 bilar som kan stå kvar hemma istället för att köra runt på vägarna i Dalarna, säger Johan Eriksson på Vasaloppet.

Till Tjejvasan lördag 27 februari 2016 finns i dagsläget cirka 1250 startplatser kvar innan loppet är fullbokat (10 000 deltagare). Tåget från Stockholm går direkt till starten i Oxberg. Återresa på kvällen efter loppet.

Vasaloppet söndag 6 mars 2016 är fulltecknat (15 800 deltagare) sedan länge och tåget går till Mora, varifrån tågresenärerna får busstransfer direkt till starten i Berga by i Sälen. Återresa på kvällen efter loppet.

– Vi på Snälltåget har lång erfarenhet av att ordna skidresor med tåg till Åre och nu ger vi oss in på något nytt och spännande tillsammans med Vasaloppet! Dessutom kan vi bidra med en avsevärd miljöförbättring med en minskning på över 50 ton koldioxid jämfört med om lika många hade valt bilen, säger Marco Andersson, Snälltåget.

FAKTA & BOKNING

Snälltåget till Tjejvasan 2016

> Avgår från Stockholm på kvällen fredag 26 februari 2016. Tåget går direkt ut till starten i Oxberg.
Vallateam och restaurangvagn med servering ombord.
> Återresa från Mora till Stockholm på kvällen lördag 27 februari 2016.
Restaurangvagn med servering ombord.

Pris: 998 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1148 kr. Ca 300 platser.
(Anmälningsavgift till Tjejvasan ingår ej i priset.)
Boka din resa här: http://www.snalltaget.se/om-oss/destinationer/tjejvasan

Snälltåget till Vasaloppet 2016

> Avgår från Malmö på dagen lördag 5 mars 2016. Via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping och Stockholm. Vallateam och restaurangvagn med servering ombord. Nummerlapp delas ut ombord på tåget i Stockholm. Busstransfer från Mora till starten i Sälen ingår.
> Återresa från Mora till Stockholm/Malmö på kvällen söndag 6 mars 2016.

Restaurangvagn med servering ombord.

Pris: Från Stockholm 1098 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1298 kr. Från Malmö 1498 kr innan 30/11 och 100 första, därefter 1698 kr. Ca 300 platser.
(Anmälningsavgift till Vasaloppet ingår ej i priset.)
Boka din resa här: http://www.snalltaget.se/om-oss/destinationer/vasaloppet

Om Snälltåget

Snälltåget har två tåg som kör mellan Malmö och Stockholm. Under vintern även till fjällen och under våren och sommaren till Berlin. Snälltåget är mindre än de flesta aktörer i tågbranschen och kan därför erbjuda en lite mer personlig resa. Snälltåget vill få dig som resenär att alltid känna dig sedd och välkommen ombord och försöker ge dig så bra service som möjligt. Snälltåget har också en riktig restaurangvagn som kallas för Krogen, med frukost, varm mat, kall dryck och mysig inredning.

Njut mer av ditt lopp!

Nu kan du anmäla dig till något av våra lopp och samtidigt boka tjänster som gör upplevelsen större. Välj mellan exempelvis buss till start, boende och vallaservice på vasaloppet.se/service

Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan

Vasaloppets vintervecka 2016

Fre 26 feb: Kortvasan. 30 km. Start Oxberg.
Lör 27 feb: Tjejvasan. 30 km. Start Oxberg.
Sön 28 feb: Ungdomsvasan. 3, 5, 7 eller 9 km. Start Mora skidstadion.
Sön 28 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. Start Sälen. (10 000 anmälda. FULLT 150926)
Mån 29 feb: Öppet Spår måndag. 90 km. Start Sälen.
Tis 1 mar: Halvvasan. 45 km. Start Oxberg.
Fre 4 mar: Stafettvasan. 9–24 km. Stafett för femmannalag. Start Sälen.
Sön 6 mar: Vasaloppet. 90 km. Start Sälen. (15 800 anmälda. FULLT 150322)

Vasaloppets sommarvecka 2016

Fre 12 aug: Cykelvasan 30. 32 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Ungdomscykelvasan. 32 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Cykelvasan 45. 45 km. Start Oxberg.
Fre 12 aug: Cykelvasan Öppet Spår. 94 km. Start Sälen.
Lör 13 aug: Cykelvasan 90. 94 km. Start Sälen.
Lör 20 aug: Ultravasan 45. 45 km. Start Oxberg.
Lör 20 aug: Ultravasan 90. 90 km. Start Sälen.
Lör 20 aug: Vasastafetten. 4,5–15 km. Löparstafett för tiomannalag. Start Sälen.

Högupplösta bilder från Vasaloppet

Text och bilder är för fri publicering.

För mer information

Ola Granfeldt, PR-ansvarig
Tel: 0250-392 77
Mobil: 0733-550 620
E-post: ola.granfeldt@vasaloppet.se

Marco Andersson, Marknadschef Snälltåget
Tel: 040-669 62 17
E-post: marco.andersson@snalltaget.se

Mer om Vasaloppet?

www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial 
Instagram: @vasaloppet
Twitter: @vasaloppet

Ämnen

Kategorier


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 90 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.