Gå direkt till innehåll
DHL Freight ny logistikpartner till Vasaloppet

Pressmeddelande -

DHL Freight ny logistikpartner till Vasaloppet

DHL Freight är ny logistikpartner till Vasaloppet. Samarbetet innebär att Vasaloppet får tillgång till erfarna trafikplanerare som har stor kännedom om hela Dalaregionen, och ett transportupplägg med fokus på att minska miljöpåverkan. Vasaloppet är också en bra inspirationskälla för att komma igång med sin träning, något som DHL Freight uppmanar sina medarbetare till.

Vasaloppet har skrivit ett treårsavtal med DHL Freight som kommer att hantera majoriteten av transporterna under Vasaloppets vinter- och sommarvecka, till och från Dalarna samt mellan start och mål i de olika loppen. DHL Freight kommer med sina erfarna transportledare se till att detta sköts på effektivaste sätt.

– Det som våra deltagare kanske mest imponeras av är hur vi hanterar alla transporter av ombyteskläder. Nu får vi en partner som är marknadsledande på logistik och som kan hjälpa oss att bli ännu bättre. Tack vare DHL:s  lokala förankring genom Morabaserade åkeriet Jale, känner vi oss 100 % trygga med att logistiken kommer att fungera mycket bra i framtiden, i såväl vinter- som sommararrangemangen, säger Jonas Bauer, Vasaloppets VD.

Vasaloppet är ett miljödiplomerat arrangemang och arbetar aktivt för att på olika sätt minska miljöpåverkan. Ett led i detta arbete är att ingå avtal med partners som delar den synen och som kan bidra till en bättre miljö.

– Vi vill uppmuntra våra medarbetare till ett aktivt och hälsosamt liv och Vasaloppet är då ett utmärkt exempel på hur många kan aktivera sig och träna för att uppnå sina mål. Precis som Vasaloppet fokuserar vi mycket på miljön och vår påverkan på denna, vilket var en förutsättning för detta partnerskap, säger Peter Hesslin, VD på DHL Freight.

DHL Freight, som är en ledande inom vägtransporter i Europa och Sverige, erbjuder väg- och järnvägstransporter med hög precision och spårbarhet samt pakettjänster för privatpersoner. DHL finns i 220 länder och är ett välkänt varumärke som alla deltagare i de olika arrangemangen kommer att känna igen. DHL Freights lösningar finns för de flesta landburna transportbehoven, inom Europa och flera andra delar av världen. Företaget erbjuder allt från specialtransporter till paketleveranser, med ett riktstäckande nätverk av ca 1 400 in- och utlämningsställen för privatpersoner.

DHL – Logistikbolaget för hela världen
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier, och med runt 300 000 medarbetare över hela världen, erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL ingår i koncernen Deutsche Post DHL. 2010 hade koncernen en omsättning på 51 miljarder euro.

OBS! Högupplösta bilder från Vasaloppet
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder är för fri publicering.

Kommande arrangemang i VasaloppsArenan:

Vasaloppets vintervecka 2012:
Fredag 24 feb:
KortVasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Lördag 25 feb: TjejVasan, 30 km. (BLEV FULLTECKNAD 111107). Startplats Oxberg.
Söndag 26 feb: UngdomsVasan, 3/5/7/9 km. Startplats Skidstadion Mora.
Söndag 26 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen.
Måndag 27 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen.
Tisdag 28 feb: HalvVasan, 45 km. Startplats Oxberg.
Fredag 2 mars: SkejtVasan, 30/45 km. Startplats Oxberg.
Fredag 2 mars: StafettVasan, 9 km – 24 km. (BLEV FULLTECKNAD 111013). Startplats Sälen.
Söndag 4 mars: Vasaloppet, 90 km (BLEV FULLTECKNAT 110530). Startplats Sälen.

Vasaloppets Sommarvecka 2012:
Fredag 10 augusti:
CykelVasan 30, 30 km och CykelVasan 45, 45 km. Startplats Oxberg.
Lördag 11 augusti: CykelVasan, 90 km (BLEV FULLTECKNAD 110923). Startplats Sälen.
Lördag 18 augusti: VasaStafetten, 4,4–15 km löparstafett för tiomannalag. Startplats Sälen.
Söndag 19 augusti: StavgångsVasan, 3/9/19 km. Startplatser Hemus, Eldris, Hökberg.

------------------------------

För mer information

Anna Hanspers, Sponsor- & Försäljningschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 02
E-post: anna.hanspers@vasaloppet.se

Stina Petrini, Informationschef DHL Freight (Sweden) AB
Tel: 08-54 345 669
E-post: stina.petrini@dhl.com

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press
vasaloppet.se i mobilen: SMS:a VASA MOBIL till 72777

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.