Gå direkt till innehåll
CykelVasan störst i Sverige

Pressmeddelande -

CykelVasan störst i Sverige

Redan första året är CykelVasan Sveriges största mountainbikelopp! Med över 1500 anmälda räknar arrangörerna med att ha över 2000 på startlinjen i Sälen på söndag 16 augusti.

I dagsläget är deltagare från 10 nationer anmälda. Flest antal åkare kommer från Norge som står för nästan 20 % av alla som anmält sig! Andel kvinnliga deltagare är i dagsläget 18 %.

På söndag stänger möjligheten att anmäla sig via vasaloppet.se. Från måndag och fram till start har man möjligheten att anmäla sig på plats i Mora eller Sälen.
- Många kommer att anmäla sig på morgonen den 16:e vid starten i Sälen och Oxberg vilket kan leda till köer, säger Lasse Strand, Tävlingsledare för CykelVasan..

Banchefen Anders Holmberg meddelar att underlaget är bra, trots allt regn som fallit under juli. En rad olika åtgärder har gjorts för att upplevelsen av att cykla den klassiska sträckan ska bli så optimal som möjligt. Underlaget torkar snabbt upp och väderprognosen ser gynnsam ut.

Bildtext

CykelVasan är redan premiäråret Sveriges största mountainbikelopp!
______________________________________________________________________

Text och bild är för fri publicering Har ni fler frågor i detta ämne går det bra att kontakta:
Per Strid, Informationschef Vasaloppet: Tel: 0250-392 10, Mobil: 070-664 52 66

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.