Gå direkt till innehåll
CykelVasan på väg att bli fulltecknad!

Pressmeddelande -

CykelVasan på väg att bli fulltecknad!

Knappt har Vasaloppets vintervecka hunnit avslutas innan det är dags att sätta fokus på sommararrangemangen, där CykelVasan på bara två år har kommit att bli det största evenemanget. Sveriges största motionslopp på mountainbike – lördag den 13 augusti 2011 – har nu med råge passerat fjolårets anmälningssiffra. Anmälningstaket i 90 km-loppet är satt till 6000 deltagare.

Och nu går det snabbt:
– Ja, med den anmälningstakt som vi har nu så kommer CykelVasan 90 km att bli fulltecknat inom en mycket snar framtid, säger Vasaloppets informationschef Per Strid.

I de bägge kortare loppen, 30 respektive 45 km, är än så länge inga tak satta utan här är förhoppningen att allt fler ska upptäcka tjusningen i att cykla i Vasaloppsspåret.

Det är bara att konstatera att VasaloppsArenan har en fantastisk dragningskraft på de motionsintresserade såväl sommar som vinter. I sommarveckan ingår loppen CykelVasan, Vasastafetten (löparstafett för tiomannalag) samt StavgångsVasan.

Lindvallen i Sälen är centrum för CykelVasans kringaktiviteter. SkiStar Sälen erbjuder också deltagarna ett attraktivt boendepaket torsdag – söndag för 395 kronor.
http://www.skistar.com/sv/Salen/Om-Salen/Nyheter/CykelVasan-augusti-2011

CykelVasan
I CykelVasan, Sveriges största mountainbikelopp, kan man antingen välja att åka tävlings- eller motionsklass 90 km med start i Sälen och målgång i Vasaloppsmålet i Mora. Alternativt kan man cykla 30 km eller 45 km motionsklass med start i Oxberg och målgång i Mora.

Statistik år för år:
CykelVasan 2010

Anmälda/Startande/I mål: 4479/4077/4045
CykelVasan 2009
Anmälda/Startande/I mål: 1911/1760/1747

Se YouTubefilmen om CykelVasan 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=FzlbCbqA7fg

OBS!! Högupplösta bilder från Vasaloppets olika lopp, däribland CykelVasan, finns för fri publicering i listningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Text och bilder för fri publicering.

För mer information

Per Strid, Informationschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 070-664 52 66
E-post: per.strid@vasaloppet.se

Vasaloppet:
www.vasaloppet.se
www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/info/press
vasaloppet.se i mobilen: SMS:a VASA MOBIL till 72777

Vasaloppet på YouTube:
www.youtube.com/user/vasaloppet

Vasaloppet på Facebook:
www.facebook.com/vasaloppetofficial

Vasaloppets pressrum hos Mynewsdesk:
www.mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare till start. I dag kommer uppåt 100 000 deltagare från över 60 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.