Gå direkt till innehåll
ASICS ny sponsor till Vasaloppet – blir värd för UltraVasan 2014

Pressmeddelande -

ASICS ny sponsor till Vasaloppet – blir värd för UltraVasan 2014

Det japanska sportföretaget ASICS går in som ny sponsor till Vasaloppet och blir värd för UltraVasan som har premiär 23 augusti 2014. Det gemensamma målet är att skapa det största ultra trail-loppet i Skandinavien. Anmälan till UltraVasan samt övriga lopp i Vasaloppets Sommarvecka 2014 öppnar söndag 22 september kl 09.00.

– ASICS är en internationell aktör med bred erfarenhet av att jobba med all sorts löpning på högsta nivå. Vi ser det långsiktiga samarbetet som en nyckel i vår satsning på löpning och särskilt i arbetet med nya UltraVasan, där vi har ambitionen att skapa det största ultra trail-loppet i Skandinavien och erbjuda en unik upplevelse i den klassiska Vasaloppsterrängen, säger Anders Selling, vd för Vasaloppet.

Ultra är namnet på lopp som är längre än maratondistansen 42 195 meter och ”trail” eller ”terräng” innebär att huvuddelen av loppet är utanför asfalt. Vasaloppet presenterar två lopp på 90 respektive 45 km. 90 km startar, liksom det traditionella Vasaloppet, från Sälen och följer banan österut mot Mora medan loppet över 45 km startar i Oxberg. Båda loppen har en herr- och en damklass. Det nya sponsorskapet innebär att ASICS blir värd för hela Vasaloppets satsning på ultralöpning.

– Det känns naturligt för oss att vara med från start i nya UltraVasan och på så sätt säkra vår framtida position inom traillöpning även i Skandinavien. Våra erfarenheter från andra håll i världen kommer tillsammans med Vasaloppets unika ställning som arrangör att ge otroligt bra förutsättningar för ett riktigt bra lopp. Med ett brett kontaktnät och egna löparteam kan vi också få fler att få upp ögonen för Vasaloppets arrangemang, säger Erik Nystedt, ASICS Sverige.

Japanska ASICS är redan sponsor för några av världens största maratonlopp, bland annat New York Marathon, Paris Marathon, ASICS Stockholm Marathon och Tokyo Marathon. ASICS sponsrar även den svenska världsstjärnan Jonas Buud som arbetat i ett nära samarbete med Vasaloppet i utvecklingen av nya UltraVasan. Jonas, som är född, uppvuxen och boende i Mora, har vunnit det legendariska loppet Swiss Alpine Marathon sju år i rad (2007–2013) och kommit tvåa i världens mest prestigefulla ultra trail-lopp, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) i Chamonix. Han innehar också det svenska rekordet på 100 km med tiden 6.28.59.

I första upplagan av UltraVasan 90 är anmälningstaket 750 stycken löpare medan det i UltraVasan 45 inte kommer finnas något maxantal. Anmälan öppnar den 22 september kl 09.00 på vasaloppet.se. Mer information och filmer från banan finns på vasaloppet.se/ultra.

Fakta om banan

UltraVasan 90 är ett lopp som kommer ställa höga krav på mångsidighet hos deltagaren. Löparen kommer bjudas på en bana med ”två ansikten”, allt från tekniska partier på smala stigar till snabb löpning på preparerade stigar och grusvägar. Dessa presenterar sig för löparen främst i banans slutdel (sista 30 km). Banans inledning bjuder löparna på en tung stigning (första 4 km). Övrig del av banan kan betecknas som relativt flack med undantag för den berömda stigningen innan Risberg och inte minst ”Lundbäcksbackarna” innan Oxberg som kommer att ställa deltagarna inför en härlig utmaning.

Kommande arrangemang i VasaloppsArenan:

Vasaloppets Vintervecka 2014

Fredag 21 feb: KortVasan. 30 km.
Lördag 22 feb: TjejVasan. 30 km. (FULLTECKNAD 130912)
Söndag 23 feb: UngdomsVasan. 3, 5, 7 eller 9 km.
Söndag 23 feb: Öppet Spår söndag. 90 km. (FULLTECKNAT 130908)
Måndag 24 feb: Öppet Spår måndag. 90 km.
Tisdag 25 feb: HalvVasan. 45 km.
Fredag 28 feb: StafettVasan. 24, 24, 14, 9 och 19 km. (FULLTECKNAD 130317)
Söndag 2 mars: Vasaloppet. 90 km. (FULLTECKNAT 130317)

Högupplösta bilder från Vasaloppets arrangemang finns här:
mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet/image/list

Anmälan till Vasaloppets Sommarvecka 2014 öppnar 22 september kl 09.00 på vasaloppet.se

Text och bilder är för fri publicering.

För ytterligare information

Jon Svensson, Marknads- och försäljningschef Vasaloppet
Tel: 0250-392 10
Mobil: 072-553 31 90
E-post: jon.svensson@vasaloppet.se

Erik Nystedt, ASICS Sverige
Tel: 08 544 409 60
Mobil: 070 642 43 22
E-post: erik.nystedt@asics.se

Ola Granfeldt, PR-ansvarig Vasaloppet
Tel: 0250-392 77
Mobil: 0733-550 620
E-post: ola.granfeldt@vasaloppet.se

Mer om Vasaloppet?

www.vasaloppet.se
Pressrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/vasaloppet
Facebook: facebook.com/vasaloppetofficial
Instagram: @vasaloppetofficial

Ämnen

Kategorier


Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt. Vasaloppets Vintervecka med sin längdskidåkning och Sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockade under 2013 totalt över 88 000 anmälda utövare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vårt mål är att vara en motor för motion och hälsa i Sverige samt att inspirera varje person till ett hälsosammare liv. I fäders spår för framtids segrar!

Presskontakt

Camilla Sandy

Presskontakt Kommunikatör och pressansvarig +4670-384 95 00

Relaterat innehåll

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp, året runt.

Vasaloppet startade 1922, men är mycket äldre än så. Det första Vasaloppet genomfördes redan 1521 av Gustav Eriksson. Under sin flykt undan den danske kungen blev han upphunnen i Sälen och återvände till Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. Gustav Eriksson enade så småningom riket och blev Sveriges första kung, mer känd under namnet Gustav Vasa. Sälen är med andra ord inte enbart startplats för ett av världens största motionslopp, utan också startpunkten för hela vårt lands historia. Det första loppet lockade 119 skidåkare. Idag kommer ca 100 000 deltagare från 49 länder till vår bygd för att åka skidor, springa eller cykla mellan Sälen och Mora. Vasaloppet må ha växt, men syftet är det samma: Att med utgångspunkt från den klassiska sträckan genomföra idrottsarrangemang som skapar resurser och möjligheter för ägarföreningarna samt alla funktionärsföreningar. Med ideella krafter för vi en svensk tradition vidare.

Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv.